Veelgestelde vragen


Hieronder vindt u een overzicht van vragen die ons regelmatig gesteld worden - we hebben in telegramstijl de antwoorden erbij gezet.

Is iets u niet duidelijk, of staat uw vraag er nog niet bij, email dan aan info@vvedossier.nl.
  Wij hebben zelf al een website geregeld, waarom zouden we dan overstappen op VvEdossier?
  Is VvEdossier ook te gebruiken bij nieuwbouw projecten?
  Wij zijn een Vereniging van Eigenaren van recreatiewoningen - is VvEdossier voor ons ook bruikbaar?
  Kan ik de looks van mijn VvEdossier ook aanpassen aan mijn eigen stijl?
  Kunnen we ook met een eigen domeinnaam voor onze VvE werken?
  Hoe wordt de Print en Deliver service afgerekend?
  Hoe is de informatie van onze VvE beveiligd?
  Hoe gaat VvEdossier om met de persoonlijke gegevens van de VvE-leden?
  Hoe groot (hoeveel Mb) mag het VvE webdossier worden?
  Aan welke eisen moet mijn PC voldoen?
  Hoe lang loopt het abonnement op VvEdossier?


  Wij hebben zelf al een website geregeld, waarom zouden we dan overstappen op VvEdossier?
    Misschien heeft een van uw eigenaren een schitterende site opgezet.
    Stelt u zichzelf dan toch de volgende vragen:
    - is de toegang tot uw site wel goed beveiligd en hoe eenvoudig is het om nieuwe eigenaren toegang te geven (en oude eigenaren de toegang te blokkeren)?
    - wie doet het technische en/of content beheer van de site en hoe kwetsbaar is dit (als dit gebeurd door een eigenaar, wat als deze eigenaar vertrekt of minder tijd heeft)?
    - welke functies biedt uw site nu, en vergelijk dit met de VvEdossier functies (bijvoorbeeld via de demo)
    - wat zijn de werkelijk kosten van uw huidige site (hosting, ontwikkeling) en vergelijk deze met het all-in tarief voor het VvEdossier jaarabonnement.
    - hoe fraaier de site is aangekleed, hoe langzamer hij vaak ook wordt. Hoe snel is uw site eigenlijk en vergelijk dat eens met de demo site.
    Alleen u kent de antwoorden, u bent van harte welkom.
  Is VvEdossier ook te gebruiken bij nieuwbouw projecten?
    Wij denken van wel. Tijdens de bouw kan de projectontwikkelaar of de makelaar al een VvEdossier website inrichten met allerlei informaties over het project. Tekeningen, planningen en voortgang. Afspraken over oplevermomenten, etc, etc.
    De eerste kopers kunnen al tijdens de bouw gebruik maken van de forum mogelijkheden en zo elkaar gemakkelijker vinden. Nieuwe kopers worden direct toegevoegd als eigenaar en hebben meteen toegang tot het dossier, kunnen dus meteen op de hoogte raken met de onderwerpen die eerder besproken zijn.

  Wij zijn een Vereniging van Eigenaren van recreatiewoningen - is VvEdossier voor ons ook bruikbaar?
    Jazeker - VvEdossier is ook dan prima bruikbaar. Hoewel ons systeem daar niet voor was bedoeld, behoren juist VvE's van recreatieparken nu tot onze grootste klanten. Ook binnen dergelijke VvE's is communicatie immers van groot belang en dat is precies wat ons systeem prima ondersteund.

  Kan ik de looks van mijn VvEdossier ook aanpassen aan mijn eigen stijl?
    In beperkte mate kan dit: U kunt uw eigen VvE logo of een foto van uw complex inbrengen - dit komt dan automatisch in de linkerbovenhoek van de website te staan. Documenten en brieven die u print vanuit het webdossier krijgen logo en briefhoofd van uw VvE.
    Tip: een professionele beheerder kan op deze manier dus zijn firma logo plaatsen!
  Kunnen we ook met een eigen domeinnaam voor onze VvE werken?
    Ja, dat kan. Met bijvoorbeeld het adres www.naamvanuwvve.nl komt u dan rechtstreeks in het aanlogscherm voor uw eigen VvE. Als uw VvE al een eigen domeinnaam geregistreerd heeft dan is koppeling van deze naam aan ons systeem gratis. Desgewenst verzorgen wij de domeinnaam registratie voor uw VvE, dan berekenen we een opslag van € 25 op het jaarabonnement.
  Hoe wordt de Print en Deliver service afgerekend?
    Uw VvE krijgt aan het begin van elke maand een gespecificeerde factuur voor de prints die door ons tijdens de voorgaande maand voor uw VvE zijn gedistribueerd. Ons systeem heeft hiervoor geregistreerd hoeveel documenten er door ons afgedrukt en verstuurd werden, en wat de omvang (aantal pagina┤s) was van elk verzonden document. Overigens is de Print en Deliver service naar keuze te gebruiken: per document kan de webmaster aangeven of een document wel of niet geprint moet worden.

  Hoe is de informatie van onze VvE beveiligd?
    De VvEdossier.nl server staat in een server ruimte van een grote internet hoster. Hierdoor zijn we verzekerd van uitstekende beveiling, bovendien zijn zaken als noodstroom, brandbeveiliging en backups hiermee ook professioneel afgeregeld.
    Verder heeft elke VvE binnen ons systeem zijn eigen database en is elke database met username en wachtwoorden afgeschermd. Deze beveiliging is gebaseerd op het groupware systeem Domino van Lotus/IBM, een techniek die wereldwijd wordt ingezet voor communicatie toepassingen via internet.
  Hoe gaat VvEdossier om met de persoonlijke gegevens van de VvE-leden?
    Elke eigenaar kan zelf instellen welke privacy gevoelige gegevens zichtbaar zullen zijn voor de andere eigenaren.
    De persoonsgegevens die worden opgenomen in het vve dossier worden zorgvuldig beveiligd en worden alleen gebruikt binnen de functionaliteit van het digitaal dossier. Geen enkel persoonsgegeven zal worden weggegeven, verkocht, verhuurd of verhandeld met derde partijen.
  Hoe groot (hoeveel Mb) mag het VvE webdossier worden?
    In het abonnement is informatie opslag in het webdossier van de VvE inbegrepen tot een maximum van 250 Mb. In de praktijk hebben de meeste VvE webdossiers een omvang van 10 tot 30 Mb. Bij het bereiken van dit maximum van 250 Mb zal de VvE hierover ge´nformeerd worden. Wanneer het webdossier van de VvE op het moment van verlenging van het abonnement groter is dan 250 Mb, dan wordt voor elke 100 Mb extra het abonnementstarief verhoogd met € 75.
  Aan welke eisen moet mijn PC voldoen?
    VvEdossier.nl is een ASP dienst (Application Service Providing). Het software systeem draait dus op onze internet computers en er hoeft geen installatie op uw PC te gebeuren. Het enige dat u nodig heeft is een internet verbinding en een browser. Wij adviseren als browser te gebruiken Explorer 5.x of hoger, het gebruik van cookies en Java applets moet worden toegestaan. Als uw browser accoord vraagt voor de installatie van Lotus Domino Applet dan dient u hiermee in te stemmen (dit is een klein stukje programmacode van IBM, noodzakelijk in deze toepassing).
  Hoe lang loopt het abonnement op VvEdossier?
    We werken volgens een jaarabonnement dat ingaat op de eerste van de maand direct na de installatie van uw VvEdossier. Na 12 maanden wordt het abonnement automatisch voor een jaar verlengd, tenzij uiterlijk een maand voor de einddatum wordt opgezegd (per email of schriftelijk). We werken dus niet volgens kalender jaren.
    Overigens: als uw VvE het abonnement beeindigt kunnen wij op verzoek de informatie die in uw VvEdossier staat op een CDROM plaatsen, tegen een kostenvergoeding die afhankelijk is van de hoeveelheid documenten in uw webdossier. Op die manier blijft de digitale informatie voor u beschikbaar.