Hieronder vindt u links naar andere websites die voor VvE´s van belang kunnen zijn. Mist u nog een interessante website, geef het aan ons door via de contactpagina en wij nemen een link op in dit overzicht!

www.vveplaats.nl
VVEplaats
VVEplaats biedt duidelijkheid, structuur en organisatie aan VvE's en professionals.

VVEplaats heeft FACCO 1.0 (draaiboek) ontwikkeld, waarin de administratieve VvE-processen, bevoegd-
en verantwoordelijkheden middels (stroom)schema's zijn vastgelegd. Het draaiboek is inmiddels
besteld door meerdere VvE-beheerders en woningbouwverenigingen.

VVEplaats is bezig om pockets te schrijven. In deze pockets staat basisinformatie die een (toekomstige)
appartementseigenaar eigenlijk zou moeten weten, maar dit in de praktijk zelden of gedeeltelijk weet.
De pockets zullen gratis te downloaden zijn.

www.vveservicenet.nl
VVE servicenet
Wat doet VVE servicenet?
VVE servicenet is een kennisplatform dat lokale initiatieven ondersteunt van zowel VvE’s als dienstverleners. Door samenwerking tussen de VvE’s en samenwerking tussen aanbieders van diensten ontstaan deals die voor beide voordelen hebben. Indien gewenst kunnen ook diverse maatschappelijke doelen gerealiseerd worden, zodat mogelijk subsidies beschikbaar komen.

Diensten VVE servicenet
VVE servicenet stelt zich ten doel eigenaren van appartementen en hun VvE's toegevoegde waarde te leveren door het aanbieden van kwaliteitsdiensten, kennis en netwerken.
VVE servicenet doet dit door:
gratis kennisdeling (nieuwsbrief)
basisbeheer abonnementen
additionele diensten
toezicht op kwaliteit

www.onderhoudmetjeburen.nl
VvE Balie gemeente Den Haag
De gemeente Den Haag heeft een VvE-balie in het leven geroepen. De adviseurs van deze VvE Balie helpen u en uw Vereniging van Eigenaren graag bij het goed regelen van het onderhoud aan uw woning.
De website geeft basis informatie over wat een VvE's is en doet (zou moeten doen). Ook de VvE-Oké test staat op de site: een simpele 10 vragenlijst om een eerste check te doen hoe je VvE functioneert.

VvE’s kunnen bij het Balie kantoor voorbeelden van een onderhoudsplan krijgen en adviseurs van de balie kunnen u helpen bij uw onderhoudsplan. De baliemedewerkers adviseren ook over het besturen van een VvE en het afsluiten van de juiste verzekeringen. Bij de balie kunt u ook terecht voor informatie over cursussen die u verder op weg kunnen helpen bij de oprichting en het besturen van uw Vereniging van Eigenaren. Verder bieden ze hulp bij het oplossen van eventuele meningsverschillen en conflicten. De hulp en het advies van de medewerkers van de VvE-balie is gratis.

www.vrom.nl/pagina.html?id=34304
Energielabel: overzicht gecertificeerde adviseurs
Vanaf 1 januari 2008 moet je bij verkoop van je woning/appartement een energielabel verstrekken aan de koper. Op de website van VROM is hierover van alles te lezen - ook is er een overzicht van gecertificeerde adviseurs die een energielabel kunnen opstellen.

www.vve.net
Breedband internetverbinding voor het hele appartementencomplex
Vandaag de dag heeft zo goed als iedere bewoner van een appartementencomplex de beschikking over internet, of de behoefte hier aan. Ieder regelt dat vaak voor zichzelf en is daarmee vaak duur uit.

Voor een fractie van dat bedrag per bewoner, voorziet VVE.net®™ het gehele complex en alle bewoners van een eigen "vve-net"!

VVE.net®™ voorziet appartementencomplexen van hoogwaardige breedband internetverbindingen. Uw VVE krijgt daarbij de beschikking over een eigen intranet, email-adressen en web-mail voor alle bewoners met een spam-filter, geintegreerde anti-virus oplossing en firewall-bescherming voor het netwerk.

www.matsite.nl
MatSite.nl: een webshop speciaal voor schoonloopmatten en entreesystemen
Elke VvE (overigens ook elke particulier) kan bij MatSite.nl zelf voordelig een schoonloopmat of entreesysteem bestellen - dus zonder tussenkomst van een project- of woninginrichter.
Op de site kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment matten van alle bekende merken (3M Nomad, Coral, Propermat, Storax, NoTrax, etc.). Het assortiment omvat ook matten in projectkwaliteit - deze kwaliteit heeft u nodig als het gaat om bijvoorbeeld de drukbelopen entreehal van een appartementen complex.

Naast de levering van de mat kan MatSite.nl ook een was-wissel service bieden: in een door u te bepalen frequentie (van eens per twee weken tot eens per kwartaal) wordt de vervuilde mat gewisseld voor een schone zonder dat u er zelf naar om hoeft te kijken.

www.kascommissiegids.nl/vve.html
De Kascommissiegids voor VvE's
Diverse artikelen met informatie voor VvE's over wetgeving, financiën, bestuur en kascontrole.

www.gratisliftadvies.nl
Gratisliftadvies helpt de VVE bij goed beheer van liften
Een lift in uw VVE complex is comfortabel, maar er komt nog aardig wat bij kijken. Met deze site proberen we daar een beter inzicht in te geven. Informeer u hier over de wettelijke verplichtingen, tips voor goed beheer, onderhoudscontracten, storingen, kosten, keuringen enz.
Veel adviesvragen zijn eenvoudig en snel te beantwoorden. Vaak kan de (toekomstige) lifteigenaar daarna zelf de weg wel vinden. U kunt hier gratis een advies of een zetje in de rug krijgen.

appartement.forumup.nl
Forumdiscussie over VvE kwesties
Op dit forum discussiëren appartementseigenaren met elkaar over kwesties die te maken hebben met het eigendom van een appartement(srecht) en het verplichte lidmaatschap van een Vereniging van Eigenaars.

vve.uwstart.nl/
vve.jouwpagina.nl
Listing van diverse VvE websites

www.dacam.nl
DACAM offerte dienstverlening
DACAM coördineert bij het verkrijgen van goede offertes.
Wanneer een vereniging van eigenaars bijvoorbeeld een beton-, kelder- of vloerspecialist zoekt, kan hij via DACAM een zoekorder plaatsen. Binnen 24 uur wordt er dan door drie gerenommeerde en gecertificeerde partijen uit die markt gebeld, om een afspraak te maken. Deze partijen moéten binnen 21 dagen een transparante offerte aanbieden met open calculatie én ruimte voor uitgebreid advies.

www.vve-structuur.nl
VvE Structuur: over doel en inrichten van de VvE, goed leesbare informatie
VvE Structuur: website waarop veel VvE wetenswaardigheden op een heel leesbare manier worden gepresenteerd

www.rijssenbeek.nl
Rijssenbeek Advocaten
Rijssenbeek Advocaten is gespecialiseerd in vastgoedrecht, met name in het appartementsrecht. Het kantoor behartigt de belangen van meer dan 1000 Verenigingen van Eigenaren in heel Nederland. Als eerste en enige in Nederland biedt dit kantoor een VvE-prijsarrangement vanaf € 325,- incl BTW per jaar voor alle juridische en gerechtelijke bijstand.

verenigingvaneigenaren.pagina.nl
Startpagina voor VvE's
Dit is een dochterpagina van Startpagina.nl: een overzicht van allerlei relevante sites de interessant kunnen zijn voor appartement bewoners en VvE bestuurders.

woning.pagina.nl
Start pagina woning.pagina.nl
Portal site waarop u veel websites vindt die betrekking hebben op de (eigen) woning: makelaars, hypotheken, verzekeringen, bouwen en verbouwen, etc.

www.skw-certificatie.nl/product/frameset.html
SKW kwaliteits certificaat voor VvE´s

Het VvE-certificaat van het SKW waarborgt dat men met een goede vereniging te maken heeft.
Periodieke herhalingsonderzoeken bewaken permanent de kwaliteit van de VvE.

Kijk verder op de SKW site, kies bij produkten voor Verenigingen van Eigenaren.

www.vvebestuur.nl
Het netwerk voor de vereniging van eigenaren
Informatie, slimme hulpmiddelen, contacten en advertenties uit de branche

www.bouwcentrum-rotterdam.nl
Bouwcentrum Rotterdam
Expositie- en infocentrum voor bouwen en wonen

www.eigenhuis.nl
Vereniging Eigen Huis
De Vereniging Eigen Huis is een consumentenorganisatie voor (toekomstige) eigen woningbezitters. De Vereniging telde eind 2001 zo´n 630 000 leden. Eigen Huis geeft adviezen op zowel juridisch, financieel als technisch terrein en op het gebied van hypotheken.

www.vvebelang.nl
VvE Belang, dé Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren in Nederland
VvE Belang ondersteunt VvE´s in bestaande en nieuwbouwcomplexen met voorlichting, produkten en diensten. VvE Belang reikt het gereedschap aan om VvE´s optimaal te laten functioneren. VvE Belang is geen administratiekantoor, maar een steunpunt voor uw vragen en problemen.